Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski leniwe z kaszy jaglanej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kasza jaglana 100 gram
twaróg 250 gram
mąka jaglana 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier trzcinowy 2 łyżeczki
cynamon 1/4 łyżeczki

Do podania

masło
cukier trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski leniwe z kaszy jaglanej

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną ugotować i wystudzić. Dodać kostkę twarogu i jajko. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kluski leniwe z kaszy jaglanej foto
2
Dodać mąki, cukier i cynamon. Wymieszać i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny.
Krok 2 - Kluski leniwe z kaszy jaglanej foto
3
Na stolnicy posypanej mąką ziemniaczaną rozwałkować część ciasta. Wrzucać do wrzącej wody i gotować minutę od wypłynięcia.
Podawać polane masłem i posypane cukrem trzcinowym.
Krok 3 - Kluski leniwe z kaszy jaglanej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.04.2016 15:36
przepyszne jedzonko
mirosława4 05.04.2016 17:37
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak