Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski leniwe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg zmielony 500 gram
jajko 1 szt
mąka pszenna 150-180 gram
sól do smaku
cukier brązowy 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Porada

Można polać również stopionym masłem- jest to jednak wersja dla osób, które nie muszą liczyć kalorii :-;

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski leniwe

Do twarogu wbijamy jajko i mieszamy.
Następnie dodajemy 150 gram mąki i sól i wyrabiamy gładkie, odchodzące od rąk, niekleiste ciasto. Dzielimy je na 4 części, z których formujemy 4 długie wałki. Kroimy je na kawałki ok 4-5 cm.
W dużym garnku gotujemy woę; solimy i na gotującą wodę wrzucamy partiami kluseczki.gotujemy ok 4 min. od momentu wypłynięcia.wyjmujemy łyżką cedzakową.
Podajemy posypane brązowym cukrem i cynamonem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 05.05.2015 15:40
juz tak dawno nie jadłam a są przepyszne :)
Wacław 05.05.2015 12:11
prosze o porcyjke ;-)
Franciszek 05.05.2015 10:13
pyszne danie
fotoviderek 05.05.2015 07:55
Lubię takie :)
jagoda5913 05.05.2015 05:30
Uwielbiam...:-)
Adamorek 04.05.2015 23:25
kuchnia jak u babci, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak