Kluski kukurydziane

Kluski kukurydziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • sól

    1/4 łyżczki
  • śmietana

    4 łyżki
  • mąka kukurydziana

    300 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluski kukurydziane

Kroki postępowania

Krok 1 - Kluski kukurydziane foto
Jajka ubijamy razem z solą. Dodajemy śmietanę.
Krok 2 - Kluski kukurydziane foto
Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Kluski kukurydziane foto
Mikserem mieszamy ile się da, resztę mieszamy ręcznie.
Krok 4 - Kluski kukurydziane foto
Formujemy kluseczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5-7 minut. Zjadamy od razu po wyjęciu. Podajemy ze śmietaną i ulubionym dżemem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Internetowa Kuchnia 23.03.2015 19:06
Takich jeszcze nie widziałam :)
Stenka 23.03.2015 18:37
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat