Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kukurydziane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
sól 1/4 łyżczki
śmietana 4 łyżki
mąka kukurydziana 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kukurydziane

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy razem z solą. Dodajemy śmietanę.
Krok 1 - Kluski kukurydziane foto
2
Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kluski kukurydziane foto
3
Mikserem mieszamy ile się da, resztę mieszamy ręcznie.
Krok 3 - Kluski kukurydziane foto
4
Formujemy kluseczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5-7 minut. Zjadamy od razu po wyjęciu. Podajemy ze śmietaną i ulubionym dżemem.
Krok 4 - Kluski kukurydziane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna 19.02.2024 15:00
Zrobiłam kluski wg. przepisu . Wyszły bardzo twarde. Myślę że to wina dodanych jajek..Szkoda produktów i mojej pracy.
Internetowa Kuchnia 23.03.2015 19:06
Takich jeszcze nie widziałam :)
Stenka 23.03.2015 18:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak