Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kukurydziane

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szkl
kaszka kukurydziana 0,5 szkl
sól 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kukurydziane

Kroki postępowania

1
W naczyniu zagotować szklankę wody z dodatkiem soli. Wsypać kaszkę kukurydzianą i energicznie mieszać żeby się nie przypaliło. Zmniejszyć ogień cały czas mieszać i gotować około 2-3 minuty. Gorącą masę rozłożyć równomiernie na foli. Można również przykryć drugą folią i cienko rozwałkować wałkiem do ciasta.
Krok 1 - Kluski kukurydziane foto
2
Ostudzić i za pomocą foremek do ciasteczek wykroić różne wzory.
Krok 2 - Kluski kukurydziane foto
3
Kluski podajemy do kremowych zup.
Krok 3 - Kluski kukurydziane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.06.2014 10:40
Brawo za pomysł!
ZEWA 04.06.2014 10:04
Fajny pomysł na różne kształty kluseczek
caralajna 03.06.2014 21:50
świetny pomysł
BernadettaP 03.06.2014 20:48
Świetne kluchy, do zupki albo z sosem i surówką.
mirosława4 03.06.2014 16:03
świetny pomysł na zachętę do zjedzenia przez dzieci :)
Renata9 03.06.2014 15:54
świetne te kluseczki
Jadwiga/Jaga85 03.06.2014 15:38
Super wyglądają:)
bhb8 03.06.2014 14:38
ładnie wyglądają :)
Beatris 03.06.2014 13:48
Z chęcią zjadłabym porcyjkę takich kluseczek:)
molanka 03.06.2014 13:41
Dzieci powinny być zachwycone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak