Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kudłate

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 13 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
sól do smaku
ser biały 15 dag
masło 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kudłate

Kroki postępowania

1
Ziemniaki strugamy. Cztery gotujemy i przeciskamy przez praskę, resztę ścieramy na małej tarce. Ziemniaki łączymy z mąkami i solimy do smaku.
Krok 1 - Kluski kudłate foto
2
Z wyrobionej masy robimy kluski. Niewielkie porcje masy dajemy łyżką na gotującą się wodę. Od momentu zagotowania gotujemy 8 minut.
Krok 2 - Kluski kudłate foto
3
Cebulę smażymy na maśle, ser kruszymy rękami mieszamy z kluskami, podajemy ciepłe.
Krok 3 - Kluski kudłate foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 01.03.2014 08:45
te starte chwilę trzymam na durszlaku żeby troszkę odciekły
Ewelina1991 01.03.2014 08:31
mniam pychota są
fotoviderek 10.02.2014 07:33
Super kluseczki :)
IZABELA29 16.06.2013 09:15
proste i bardzo smaczne
caralajna 02.05.2013 07:42
bardzo fajne :)
traktorek 12.02.2013 20:37
a te starte są odciskane ze soku czy nie? mam ochotę je zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak