Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione ziemniaczano-dyniowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
ziemniaki 4-5 sztuk
mąka ziemniaczana 5-6 łyżek
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione ziemniaczano-dyniowe

Pieczemy dynię i ziemniaki ze skórką - mniej więcej godzinę w temperaturze 180 stopni.

Obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną. Ciasto powinno być nieco rzadsze od tego na kopytka.

Zagotowujemy ok. 2 litry wody. Łyżką stołową formujemy kluski i wrzucamy je do wody.

Gotujemy do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.04.2015 12:45
świetny przepis
Lidzia 15.09.2014 06:50
Smakowite.
Ola1984 14.09.2014 21:55
Robię podobne kluski dyniowe - są pyszne :)
Kuchenka 14.09.2014 19:53
fajne, pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak