Kluski kładzione ziemniaczano-dyniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • ziemniaki

    4-5 sztuk
  • mąka ziemniaczana

    5-6 łyżek
  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczemy dynię i ziemniaki ze skórką - mniej więcej godzinę w temperaturze 180 stopni.

Obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną. Ciasto powinno być nieco rzadsze od tego na kopytka.

Zagotowujemy ok. 2 litry wody. Łyżką stołową formujemy kluski i wrzucamy je do wody.

Gotujemy do wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.04.2015 12:45
świetny przepis
Lidzia 15.09.2014 06:50
Smakowite.
Ola1984 14.09.2014 21:55
Robię podobne kluski dyniowe - są pyszne :)
Kuchenka 14.09.2014 19:53
fajne, pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat