Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI KŁADZIONE Z PARMEZANEM I NATKĄ PIETRUSZKI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan starty 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
mąka pszenna 8 łyżek(kopiastych)
mleko 4 łyżki
woda 4 łyżki
jajko 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI KŁADZIONE Z PARMEZANEM I NATKĄ PIETRUSZKI

Do miski wbić jajka dodać mleko,wodę i sól do smaku,wymieszać składniki.Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę i energicznie mieszając tak aby wtłoczyć jak najwięcej powietrza wszystko wyrobić na gładkie dość gęste ciasto.Na końcu dodać do ciasta posiekaną natkę pietruszki oraz starty parmezan i wymieszać.W dużym garnku zagotować wodę,posolić do smaku.Łyżkę zamoczyć na chwilę w gotującej się wodzie,nabierać brzegiem łyżki porcje ciasta i kłaść na gotujący się wrzątek,i tak aż wyłożymy wszystkie ciasto,następnie kluski zamieszać.Gotować kluski od momentu wypłynięcia jeszcze przez 4 minuty.Gotowe wyjąć z garnka za pomocą łyżki cedzakowej.Takie kluski dobrze smakują okraszone podsmażoną cebulką z wędzonym boczkiem,ja tak podałam lub z sosem pomidorowym.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 20.11.2013 15:53
bardzo ciekawe kluseczki:)
mirosława4 07.09.2013 12:13
poproszę porcyjkę pychotka !
Wacław 06.09.2013 08:58
pyszna propozycja na obiad
Krystyna32 06.09.2013 07:36
bardzo lubię
anemon 05.09.2013 21:42
Bardzo zgrabne kluseczki u Ciebie i jak zwykle pięknie podane.
Mniam 05.09.2013 08:42
Smaczne na obiad.
Czarnula87 04.09.2013 20:03
bardzo smaczny obiadek
Aleksandra/Olcia 04.09.2013 19:20
bardzo apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak