kluski kładzione

kluski kładzione

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    ½ szklanki
  • sól

  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kluski kładzione

Z mąki, jajek, mleka i oleju wyrobić ciasto. W garnku zagotować wodę, osolić. Gdy woda zacznie wrzeć kłaść niewielkie kluski łyżką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat