Kluski kartoflane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • jaja

    3
  • sól

  • pieprz

  • rosół

    1,5 l
  • parmezan

    4 łyżki
  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić puree z ziemniaków, wymieszać je z masłem, trzema żółtkami, sztywno ubitą pianą z trzech białek, solą i pieprzem. Z otrzymanej masy wykładać łyżeczką małe kluseczki i rzucać je na wrzący rosół. Gotować 10-15 minut, aż wypłyną na powierzchnię. Podawać polane masłem i posypane parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 19.07.2011 08:13
uwieeeelbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat