Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 200 g
sól do smaku
woda do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie

Mąkę, jajka i sól mieszamy na jednolitą masę. W zależności jak będzie twarda można dodać odrobinę wody. Kluski układamy łyżeczką na gotującą się wodę z solą. Kluski są gotowe gdy wypłyną na wierzch. Polecam do zupy lub same z masełkiem lub skwareczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.02.2014 17:40
pyszne kluseczki
gacopierz23 09.10.2013 22:15
smaczne kluseczki
Krystyna32 07.08.2013 12:22
bardzo lubię
Katarzyna59 01.08.2013 07:39
lubię takie kluseczki
ben-ka 08.05.2013 09:02
to coś dla mnie,uwielbiam kluski.
caralajna 11.09.2012 10:50
lubię je, są smaczne
Justyna87 27.02.2012 00:09
super
joanna77 10.12.2011 17:04
ja też takie robię
Dorian 10.09.2011 19:05
to moj smak dziecinstwa, babcia mi takie czesto robila.
kate.500 11.08.2011 08:28
To bardziej elskluzywna nazwa lanych klusek, a kiedys słyszałam także nazwę \"kładzione\" ;-)
darus 10.08.2011 12:34
świetne
Ewelina47 06.05.2011 07:33
to coś podobne do lanych
MAŁY 27.03.2011 10:47
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak