Kluski do zupy i nie tylko.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mąka

  • woda

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajek ,mąki i niewielkiej ilości wody przygotować w miseczce (większym kubeczku) takie ciasto ,aby nie było lejące .Do gotującego się wody małą łyżeczką zsuwamy (kładziemy) małe kluseczki .
Takie kluseczki można przygotować wcześniej i wykorzystać do zup,sosów,gulaszu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat