Kluski do zupy gulaszowej.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    5 sztuk
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • mięso wieprzowe bez kości

    200 g
  • sól do smaku

  • zupa

    3 gulaszowa
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kluski do zupy gulaszowej. foto
Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.
Przeciskamy je przez praskę.
Łączymy z mąkę tak by ciasto nie kleiło się do rąk.
Kształtujemy wałek.
Krok 2 - Kluski do zupy gulaszowej. foto
Tniemy na 1-2 cm plastry, każdy lekko rozpłaszczamy na kształt koła.
Krok 3 - Kluski do zupy gulaszowej. foto
Mięso wieprzowe możemy użyć z przygotowanej zupy gulaszowej, rozdrabniamy blenderem i doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 4 - Kluski do zupy gulaszowej. foto
Na każde koło kładziemy porcje mięsa - farszu.
Zlepiamy w kształt koła dokładnie by się nie rozkleiły podczas gotowania.
Krok 5 - Kluski do zupy gulaszowej. foto
Gotowe kluski wrzucamy do gotującej się zupy.
Gotujemy około 5 minut. Następnie wykładamy do talerzy.
Krok 6 - Kluski do zupy gulaszowej. foto
Kluski doskonale uzupełniają zupę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 03.06.2014 12:05
uwielbiam takie syte dania :-)
caralajna 02.06.2013 06:30
smacznie wyglądają
ben-ka 27.02.2013 11:45
Takie jedzonko to i ja bardzo lubię:)
AGNIESZKA144 19.02.2013 06:14
fajne kluski akurat do mojej ulubionej zupy
edyta44 18.02.2013 18:17
fajny dodatek
alaaa 18.02.2013 17:57
świetny pomysł,danie wygląda pysznie
dwa pokoje z kuchnią 15.02.2013 08:47
uwielbiam zupe gulaszową!
olkaaa 14.02.2013 19:16
przydatny przepis
Babciagramolka 14.02.2013 17:13
Do zapamiętania - podobają mi się
Sylwia26 14.02.2013 16:52
ślinka leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat