Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z młodych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane młode ziemniaki 900 g
masło 1 łyżeczka
skrobia ziemniaczana
woda
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z młodych ziemniaków

Kroki postępowania

1
Ugotowane młode ziemianki bądź ziemniaki z wczorajszego dnia, które również świetnie się nadadzą należy przecisnąć przez praskę bądź zmielić w maszynce do mięsa, następnie dodajemy skrobię, masło i 200 ml przegotowanej zimnej wody - wyrabiamy gładkie ciasto,
Krok 1 - Kluseczki z młodych ziemniaków foto
2
jeżeli będzie konieczność należy ciasto podsypać skrobią aby zbytnio nie kleiło się nam do ręki. W tym czasie do większego garnka nalewamy wody, solimy ją i doprowadzamy do wrzenia. Z ciasta formujemy małe kluseczki, które wrzucamy na gotującą się osoloną wodę.
Krok 2 - Kluseczki z młodych ziemniaków foto
3
Kluseczki gotujemy około 5 minut od wypłynięcia na wierch. Podajemy z surówkami
Krok 3 - Kluseczki z młodych ziemniaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 13.05.2013 15:02
pyszne kluseczki
Rafał10 19.09.2012 09:24
fajowe kluchy :)
Magula 04.09.2012 07:33
super Ci wyszły te kluseczki
Kasnaj 28.08.2012 16:30
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak