Kluseczki z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    35 dkg
  • jajko

    1 szt
  • dynia

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrac i pokroic w drobna kostkę, ugotowac w lekko osolonej wodzie do miękkości. Zmiksowac i ostudzic. Dodac jajko, sól i mąkę. Dokładnie wyrobic, gładkie ciasto, odstawic na 10 minut. Kluskie kłaśc łyżeczką na osolony wrzątek (tak jak tradycyjne kładzione). Gotowac aż wypłyną. Podawac jako dodatek do mięs lub same polane masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motomaniak 27.06.2011 14:20
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat