Kluseczki twarogowo-kukurydziane z sosem borówkowym

Kluseczki twarogowo-kukurydziane z sosem borówkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszne kluseczki z twarogu i mąki kukurydzianej. Obiad na słodko – rewelacja! Ciepłe polane sosem borówkowym stworzyły pyszny obiad. Możemy użyć dowolne owoce.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg półtłusty

    125 gramów
  • jajko

    1 sztuk
  • miód

    1 łyżka
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
  • borówki

    0.5 szklanki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przekładamy twaróg, wbijamy jajko. Wlewamy miód oraz wsypujemy mąkę kukurydzianą. Całość zagniatamy na gładką masę, formujemy małe kuleczki lub kluski.

W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy kluseczki na wrzątek i gotujemy przez kilka minut. Dosłownie 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wystarczą.

Ciepłe kluski polewamy musem owocowym (zmiksowane borówki z jogurtem naturalnym).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

05.11.2018 23:16
Smakowite , porywam porcyjkę.Piękna dekoracja;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat