Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki twarogowo-kukurydziane z sosem borówkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Pyszne kluseczki z twarogu i mąki kukurydzianej. Obiad na słodko – rewelacja! Ciepłe polane sosem borówkowym stworzyły pyszny obiad. Możemy użyć dowolne owoce.

Składniki:

twaróg półtłusty 125 gramów
jajko 1 sztuk
miód 1 łyżka
mąka kukurydziana 2 łyżki
borówki 0.5 szklanki
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki twarogowo-kukurydziane z sosem borówkowym

Do miski przekładamy twaróg, wbijamy jajko. Wlewamy miód oraz wsypujemy mąkę kukurydzianą. Całość zagniatamy na gładką masę, formujemy małe kuleczki lub kluski.

W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy kluseczki na wrzątek i gotujemy przez kilka minut. Dosłownie 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wystarczą.

Ciepłe kluski polewamy musem owocowym (zmiksowane borówki z jogurtem naturalnym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.11.2018 23:16
Smakowite , porywam porcyjkę.Piękna dekoracja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak