Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki twarogowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 60 dkg
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki twarogowe

Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodać jajko oraz mąkę i wyrobić jednolite ciasto. W razie potrzeby dodać więcej mąki (ciasto nie może się kleić do rąk). Uformować wałek, szklanką odcinać niewielkie kluseczki. W garnku zagotować wodę, dodać sól. Na gotującą się wodę wrzucić kluski i gotować kilka minut od wypłynięcia. Odcedzić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 26.04.2015 00:29
pyszne kluseczki
miodunka 25.04.2015 22:24
fajne kluseczki, warto wypróbować
Gracer 25.04.2015 21:50
pyszna propozycja
Renata9 25.04.2015 21:15
Bardzo smaczne kluseczki, w moich stronach mówi się na nie "leniwe" :-)
Sroczka 25.04.2015 20:59
Pyszne kluseczki, zjadłabym.
gosia1988 25.04.2015 20:49
na pewno smaczne kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak