Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki serowo-kukurydziane

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
skrobia kukurydziana 5 łyżek
mąka kukurydziana 5 łyżek
mąka pszenna
purée ziemniaczane 3 łyżki
twaróg 1/2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki serowo-kukurydziane

Ser zmielić i przełożyć do sporej miski, wbić jajka, posolić, dodać puree ziemniaczane w proszku i zmiksować robotem do uzyskania jednolitej masy.
Dodać skrobię kukurydzianą oraz obie mąki - zagnieść zwarte, ale dość miękkie ciasto.
Uformować małe kluseczki tocząc je w dłoniach posypanych mąką.
Ugotować kluseczki w lekko osolonej wodzie, a po osączeniu od razu przełożyć na patelnię ze stopionym masłem - wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak