Kluseczki marchewkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    25 dkg
  • twaróg

    25 dkg
  • jaja

    3 szt
  • mleko

    1/3 szklanki
  • masło

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obrac i zetrec na tarce o małych oczkach. Ser przetrzec przez sitko i wymieszac z marchewką, dodac cukier, mąkę, jajka, mleko i sól.Wszystko wyrobic na gładka masę. W garnku zagotowac wodę z solą i kłaśc na wrzątek kluseczki. Gdy wypłyną gotowac 2-3 minuty. Podawac ze zrumieniona na maśle bułka tartą lub śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 31.05.2011 16:54
o spróbowania
Barbara55 24.05.2011 16:13
warte spróbowania
kielcok1 05.05.2011 19:15
ciekawe
rakow2 31.01.2011 14:18
takich jeszcze nie jadłam
Ela20 05.06.2010 10:01
Fajny przepis na kolorowe kluseczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat