Kluseczki francuskie

Kluseczki francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3
  • masło

    3 dkg
  • mąka

    7 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluseczki francuskie

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z masłem. Białka ubić i dodać do masy jajecznej. Na koniec wymieszać mąkę z odrobiną soli. Na gotującą osoloną wodę kłaść łyżką kluski. Podawać polane masłem i bułką tartą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Katarzyna59 08.12.2013 15:06
pyszne kluseczki
ben-ka 23.09.2012 12:33
Uwielbiam te kluski:)
RenataZ-et 25.04.2012 20:54
superowe
zuzanna_z 31.03.2012 12:29
dobre
cooleczka 22.01.2012 19:30
pycha
Wafelek2601 15.01.2012 00:28
pyszne
Anna138 10.01.2012 14:02
pyszne
mirosława4 13.12.2011 18:50
smaczniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat