Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3
masło 3 dkg
mąka 7 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki francuskie

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z masłem. Białka ubić i dodać do masy jajecznej. Na koniec wymieszać mąkę z odrobiną soli. Na gotującą osoloną wodę kłaść łyżką kluski. Podawać polane masłem i bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.12.2013 15:06
pyszne kluseczki
ben-ka 23.09.2012 12:33
Uwielbiam te kluski:)
RenataZ-et 25.04.2012 20:54
superowe
zuzanna_z 31.03.2012 12:29
dobre
cooleczka 22.01.2012 19:30
pycha
Wafelek2601 15.01.2012 00:28
pyszne
Anna138 10.01.2012 14:02
pyszne
mirosława4 13.12.2011 18:50
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak