Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki francuskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
jajko 2 sztuki
natka pietruszki łyzeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki francuskie

Masło ucieramy na śmietanę,dodajemy kolejno żółtka,ciągle ucierając dodajemy mąkę posiekaną natkę,trochę soli i wszystko mieszamy z piana ubitą z białek.Ciasto kładziemy łyżką na osolony wrzątek lub na zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 02.01.2014 08:32
robiłam je i są wspaniałe
mamusia1 17.12.2013 08:45
niespotykane!!
m1monika 29.12.2011 15:44
pycha
berys18 29.11.2011 07:52
fajny pomysł
Andzia1977
Andzia1977 15.10.2011 20:45
super
Andzia1977
Andzia1977 15.10.2011 20:45
super
Ania67 04.06.2011 08:26
bardzo fajne
Edyta38 10.05.2011 12:20
extra
ronald88 30.04.2011 14:00
super
Grazyna0211 30.04.2011 09:24
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak