Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluchy ziemniaczane z pasztetową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 1 sztuka
mąka pszenna 6-8 łyżek
sól
pieprz
cebula 1-2 sztuki
kapusta kiszona 50 gram
boczek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy ziemniaczane z pasztetową

WYKONANIE:

Kapustę kiszoną ugotować. Ziemniaki obrać i potrzeć na tarce, osaczyć na sicie lub odcisnąć przez płótno. Dodać jajko, mąkę. Doprawić solą i pieprzem.Nadziewać kosteczką pasztetowej i formować kulki. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę. Boczek pokroić w paski, dodać pokrojoną cebulę i usmażyć. Połowę boczku dodać do odlanej ugotowanej kapusty i wymieszać. Kluchy osączyć, podawać z kapustą i boczkiem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.02.2014 07:52
ciekawe połączenie :)
Aannkaa82 31.01.2014 21:27
Ciekawe połączenie ;)
Marlenka.S 25.01.2014 18:31
świetne kluchy dawno jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak