Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy szare z kiełbaską i boczkiem
Kroki postępowania
Dodajemy jajko sól, pieprz i mieszamy.
Wstawiłam wodę w garnku w 5 litrowym i zagotowałam tak do polowy garnka wody żeby było.
Na gotującą wodę wrzucałam kluski łyżką jedna deska to moja miarka na raz.
Mieszamy kluch , kiedy zaczną wypływać na wierzch znaczy , że możemy wyjmować je na miskę.
Po ugotowaniu i wyjęciu wszystkich kluch przecedzamy po zimną wodą kluchy nie będą klejące.
smażymy kiełbaskę albo boczek dodajemy do kluch i posypujemy twarogiem takim na kg kupowanym najlepiej z bloku .Mieszamy kluchy z boczkiem twarogiem lub skwarkami i podajemy na ciepło.
Na gotującą wodę wrzucałam kluski łyżką jedna deska to moja miarka na raz.
Mieszamy kluch , kiedy zaczną wypływać na wierzch znaczy , że możemy wyjmować je na miskę.
smażymy kiełbaskę albo boczek dodajemy do kluch i posypujemy twarogiem takim na kg kupowanym najlepiej z bloku .Mieszamy kluchy z boczkiem twarogiem lub skwarkami i podajemy na ciepło.