Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluchy nadziewane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
kapusta kiszona 40 dkg
mięso mielone 40 dkg
pieczarki 20 dkg
jajko 1
mąka ziemniaczana
kasza jęczmienna 1
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: kluchy nadziewane

ziemniaki ugotować przecisnąć przez praske .jak wystygną dodać jajko i mąke ziemniaczaną zrobić ciasto jak na kluski śląskie. kapuste ugotować odcisnać z wody jak wystygnie pokroić na drobno. kasze ugotować jak wystygnie dodać do kapusty,mięso podsmażyć dać do kapusty pieczarki zetrzeć na tarce na większych oczkach podsmażyć dać do kapusty. całość wymieszac i przyprawić. z masy ziemniaczanej odrywać male kawałki spłaszczyć nałożyć trochę farszu uformować kulki i gotować w osolonej wodzie około 7 min.czas zalezy od wielkości klusek. można polać masełkiem lub usmażonymi skwarkami.mąki daje tyle ile ciasto zabierze,a kaszy 1 woreczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 29.08.2013 07:40
robię podobne, tylko nie dodaję kaszy
Marta1986 28.08.2013 19:26
bardzo smaczne
iwi 28.08.2013 18:43
Pyszne kluchy
cukiereczek 28.08.2013 18:41
super kluchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak