Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z soczewicy, jaglanki i pieczarek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

soczewica 1/2 szkl
kasza jaglana 1/2 szkl
płatki owsiane
cebula biała 1 szt
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

dodatkowo

papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
sałata lodowa 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z soczewicy, jaglanki i pieczarek

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną i soczewicę gotujemy do miękkości.
Cebulkę kroimy i podsmażamy chwilkę na oliwie.
Ugotowaną kaszę i soczewicę mielimy razem z cebulą i surowymi pieczarkami.
Do masy dodajemy posiekaną natkę i zmielone płatki owsiane (ok 1 łyżka)
Krok 1 - Klopsy z soczewicy, jaglanki i pieczarek foto
2
Doprawiamy do smaku i formujemy klopsy.
Można je usmażyć.
Krok 2 - Klopsy z soczewicy, jaglanki i pieczarek foto
3
Ja nabiłam na patyki razem z papryką i upiekłam w piekarniku.

Podawać z sałatką :)
Krok 3 - Klopsy z soczewicy, jaglanki i pieczarek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 25.04.2014 22:16
Oryginalne klopsiki.
Jusiaa 25.04.2014 17:58
ciekawe i pyszne
kasienka23 25.04.2014 16:43
świetne klopsiki!
Edith85 25.04.2014 16:13
piękne, zdrowe i smaczne danie
Joannasz3190 25.04.2014 15:52
Oryginalny pomysł :)
Noruas 25.04.2014 15:12
smakowite, super pomysł na kotleciki
Kolorowa 25.04.2014 14:55
Ciekawy przepis ;)
kasiaw 25.04.2014 14:43
bardzo ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak