Klopsy z serem żółtym

Klopsy z serem żółtym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    300 g,
  • cebula

    1 szt,
  • pieczarki

    150 g,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku,
  • przyprawa do mięsa mielonego

    do smaku,
  • jajko

  • bułka tarta

    3 łyżki + do panierowania
  • ser żółty

    100 -150 g.
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę , następnie podsmażyć na oleju z obranymi startymi na tarce o dużych oczkach pieczarkami , dodając przyprawy.
Po podsmażeniu wystudzić.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej , odciśniętą bułkę).
Całość doprawić do smaku , wymieszać i formować klopsy.
Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

07.06.2018 19:16
pyszne klopsy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat