Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z serem żółtym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g,
cebula 1 szt,
pieczarki 150 g,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku,
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki + do panierowania
ser żółty 100 -150 g.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z serem żółtym

Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę , następnie podsmażyć na oleju z obranymi startymi na tarce o dużych oczkach pieczarkami , dodając przyprawy.
Po podsmażeniu wystudzić.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej , odciśniętą bułkę).
Całość doprawić do smaku , wymieszać i formować klopsy.
Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:16
pyszne klopsy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak