Klopsy z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • jajka

    2 szt
  • seler

    10 dag
  • sól

    1 szczypta
  • gałka muszkatołowa Prymat

    1/4 łyżeczki
  • filet z dorsza

    60 dag
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • przyprawa do ryb

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

60 dag filetów z dorsza, mintaja lub morszczuka opłukać i osuszyć, a następnie zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. 1 łyżkę masła utrzeć z 2 żółtkami, dodać 2 łyżki suszonej natki pietruszki Prymat i połączyć z masa rybna. 10 dag selera oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z małymi otworami, dodać do masy rybnej, przyprawić solą, dodać ½ łyżeczki przyprawy do ryb Prymat oraz ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Prymat. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masa. Następnie uformować klops i obtoczyć w bułce tartej. Zawinąć w folię aluminiową, pozakłuwać widelcem i włożyć do brytfanny. Piec ok. 30 min. W piekarniku nagrzanym do temp. 190°C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 07.03.2011 13:27
lubię ryby
Tika4444 07.02.2011 11:06
super przepis
szajba2 30.01.2011 15:01
bardzo lubię
berys18 29.01.2011 17:39
fajny przepis
Babciagramolka 25.12.2010 19:01
A nie dodajesz odrobiny boczku do masy rybnej ? Nie jest za suchy ?
rakow2 18.10.2010 15:38
rybkę najlepiej złowić samemu
Barbara55 14.09.2010 13:55
fajny klops

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat