Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy z mięsem i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1,5 szklanki
mięso mielone 40 dag
ząbek czosnku 2
jajko 1
bulion warzywny
sól
pieprz
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy z mięsem i szpinakiem

Szpinak odmrażamy. Ząbki czosnku obieramy, myjemy, a następnie przeciskamy przez praskę lub trzemy na tarce o małych oczkach. Ząbki czosnku mieszamy ze szpinakiem i smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju. Do mięsa mielonego wbijamy jajko oraz doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie mieszamy. Do tego dodajemy również dobrze umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki.Do masy mięsnej dodajemy również szpinak podsmażony z ząbkami czosnku. Masę tą bardzo dokładnie mieszamy, a później formułujemy z niej klopsiki ze szpinaku. Klopsiki gotujemy w bulionie warzywnym przez około 20 minut. Klopsiki mięsno- szpinakowe podajemy na gorąco, najlepiej z jakąś smaczną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 21.03.2012 12:39
uwielbiam wszelkie potrawy ze szpinkau wiec pewienie pycha
malaczarna23 21.03.2012 08:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak