Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLOPSY Z MIELONEGO MORSZCZUKA

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morszczuk 1 kg
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KLOPSY Z MIELONEGO MORSZCZUKA

Filet z morszczuka rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody.Bułkę namoczyć w 1/2 szkl.mleka.Rybę zmielić razem z namoczona i odciśniętą bułką oraz z cebulą.Dodać jajko ,przyprawić do smaku i wyrobić na zwarte ciasto dodając bułkę tartą.Z powstałego ciasta zrobić zgrabne klopsy i obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.02.2014 09:41
smaczna rybka
jeta72 31.05.2013 10:39
bardzo smaczne :-)
Łukasz15 18.05.2013 09:12
Uwielbiam morszczuka, takie klopsiki na pewno będą pyszne
kuklik 10.04.2013 15:38
nie znałam tego
Dorian 06.11.2012 07:51
rewelacja
Krystyna32 04.07.2012 09:27
super
kate.500 16.05.2012 09:50
pycha
jozefinach 02.04.2012 17:29
Pyszności.
ben-ka 19.03.2012 16:23
też lubię:)
junox 17.03.2012 07:47
pyszne:)
Wojt@s
Wojt@s 25.02.2012 22:15
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak