Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 600 g
jajko 4
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1 szt

Porada

Tak przygotowane klopsy można gotować, dusić w sosie, lub zapiekać.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z jajkiem

Kroki postępowania

1
Mięso mieszamy z przyprawami, bułką tartą, wbijamy jedno jajko i posiekaną drobno cebulkę, wyrabiamy mięsną masę.
Krok 1 - Klopsy z jajkiem foto
2
Mięso dzielimy na 3 równe części, do każdego placka wsadzamy ugotowane wcześniej na twardo i obrane jajko.
Krok 2 - Klopsy z jajkiem foto
3
Formujemy 3 szt mięsnych kul nadzianych jajkiem.
Krok 3 - Klopsy z jajkiem foto
4
Gotujemy 12 minut w osolonym wrzątku, można serwować z sosem.
Krok 4 - Klopsy z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 02.01.2017 20:38
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak