Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLOPSY Z GRZYBAMI

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone cielęce 1/2 kg.
grzyby 40 dag.
kajzerka 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
majeranek 1 łyżka
oliwa 7 łyżek
mąka 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KLOPSY Z GRZYBAMI

Grzyby posiekać na drobno. Kajzerkę namoczyć. Do mięsa dodać 1/3 grzybów, odciśniętą kajzerkę oraz przeciśnięty przez maszynkę czosnek, jajko, majeranek, pieprz oraz sól do smaku, wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsa uformować klopsiki, obtoczyć je w mące i usmażyć na oleju. Pozostałe grzyby udusić na patelni, dodać pod koniec przecier pomidorowy i przyprawić. Klopsy polać sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.01.2011 22:13
oo grzybki, super dodatek smakowy;)
Margo1 25.01.2011 16:37
często tak własnie robię na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak