Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

klopsy w zalewie octowej

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

klopsy

mięso mielone
0,5 kg
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
3-4 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek

zalewa

cebula
2 sztuki
woda
1 litr
ocet 10 %
2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
2 listki
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
5 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 sztuki
Sklep Prymat
cukier
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy w zalewie octowej

Klopsy: mięso przełożyć do miski, wbić jajko, dodać bułkę tarta, sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i uformować klopsy wielkości orzecha włoskiego. Ugotować w osolonej wodzie.

Zalewa: składniki zalewy przekładamy do garnka. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i również dajemy do zalewy, zagotowujemy. Wyłączamy ogień i wkładamy klopsy. Odstawiamy w chłodne miejsce na dwa dni, aby się przerobiło.
Po tym czasie można smakować, smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.10.2014 09:08
ciekawy pomysł
fotoviderek 28.10.2014 18:23
Takie lubię :)
monikalangier 28.10.2014 17:24
uwielbiam mięso z zalewy octowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak