Klopsy w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • sól

  • marchewki

    4 szt.
  • cebule

    2 szt.
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • jajko

    2 szt.
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • mięso mielone

    50 dag
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • olej

    3 łyżki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę pokroić w plasterki i ugotować, ziemniaki ugotować osobno. Bułkę namoczyć w wodzie. Jedną cebulę pokroić na kawałki, a drugą w kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Mięso zagnieść razem z bułką, kostkami cebuli, 2/3 natki, jajkami i musztardą. Doprawić pikantnie sola, pieprzem, papryką i przyprawa uniwersalną. Formować pulpety, smażyć na patelni. Dodać cebulę, zeszklić. Dymkę pokroić na kawałki. Ziemniaki, marchewkę i dymkę wrzucić do mięsa, smażyć jeszcze 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 16.07.2011 11:04
dobre takie klopsy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat