Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
czosnek 1 ząbek
cebula 1 1/2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
wywar warzywny 300 ml
koper 2 pęczki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodać posiekaną połówkę cebuli i czosnek oraz jajko i 3 łyżki bułki tartej. Dodać do smaku przyprawę kucharek i pieprz czarny mielony i wyrobić jednolitą masę. Z powstałej masy uformować kuleczki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju.
Krok 1 - Klopsy w sosie koperkowym foto
2
Wywar warzywny zagotować, dodać posiekany koperek i cebulę. Gotować razem 5 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, a potem z 1/4 szklanki wywaru. Wlać do sosu. Przyprawić Kucharkiem i pieprzem mielonym. Zagotować. Do sosu włożyć klopsy, podgrzać.
Krok 2 - Klopsy w sosie koperkowym foto
3
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Klopsy w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 23.10.2013 01:00
smaczne :)
mirosława4 17.06.2013 22:05
bardzo dobre :)
IlonaAlbertos 16.04.2013 21:08
Muszą być naprawdę pyszne.
Alex_M 14.02.2013 12:02
mniam!
caralajna 10.01.2013 08:00
uwielbiam sos koperkowy
Poison1988 18.12.2012 16:13
uwielbiam takie klopsiki :)
MAR3STA 15.12.2012 17:49
bardzo lubię sos koperkowy
mela25 15.12.2012 09:56
pychotka
Seba 14.12.2012 09:26
pycha
Krystyna32 13.12.2012 08:37
super
malaczarna23 12.12.2012 16:56
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak