klopsy rybne

klopsy rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z ryby

  • koper świeży

  • pół cebuli

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • białko

  • mąka

    2 łyżki
  • szczypta soli

  • bulion

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania klopsy rybne

Rybę zmiksuj, dodaj drobno posiekaną cebulę i koperek, bułkę tartą i białko.Masę dokładnie wyrób, dopraw solą i pieprzem ziołowym.Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie klopsiki, obtaczaj je w mące i wrzucaj je na wrzący bulion.Gotuj ok 7 minut. Podawaj z gotowanymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

mala2021 10.07.2012 21:35
Dobre
wolochski 02.01.2011 12:07
fajne
Małgorzata113 17.11.2010 07:34
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat