Klopsy nadziewane serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone miieszane

    0,5 kg
  • jajko

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • ser żółty

    15 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, 4 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, przyprawę, sól i pieprz do smaku. Mięso dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki, do środka wkładać po kawałku żółtego sera, dokładnie zlepić i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 10.01.2014 18:31
Przepis wart wypróbowania.
Dorian 30.12.2012 00:25
pycha
Monika193 28.11.2011 12:40
smaczne
Misiek1 22.07.2011 11:24
apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat