Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy nadziane pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
czosnek 400 ząbki
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
mąka
olej
bulion
Sos pieczeniowy jasny 2 opakowania
śmietana 2 łyżki
pieczarki 300 gram
szalotka 1 sztuka
sos sojowy
bułka 1 namoczona w wodzie
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy nadziane pieczarkami

Pieczarki obrać i drobno pokroić, podsmażyć na patelni razem z drobno pokrojoną szalotką i sosem sojowym.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki na klopsy dobrze wyrobić na jednolitą masę, dokładnie tak, jak na kotlety mielone.
Z mięsa tworzyć placki na środku których układać po łyżeczce pieczarek, następnie zawijając boki formować kulki i obtoczyć je w mące.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim przygotowane klopsy, aby nabrały lekko złotego koloru.
W garnku zagotować bulion i przełożyć do niego podsmażone klopsy.
Całość gotować około 15 minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem i ziarenkami smaku.
W szklance dobrze wymieszać odrobinę wywaru z sosami pieczeniowymi, śmietaną i 1 łyżką mąki, wlać do gotujących się klopsów i gotować jeszcze około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 25.05.2013 22:17
na pewno były przepyszne te klopsiki
Megg 25.05.2013 17:05
pyszne takie nadziewane klopsiki :)
bogusia19 25.05.2013 14:11
super do obiadu
dodi 25.05.2013 13:42
takie klopsy z pieczarkami są bardzo dobre
Renata9 25.05.2013 13:34
smaczne klopsiki
iwi 25.05.2013 13:19
I pyszny obiad mamy gotowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak