Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mięsne z kawałkami mozzarelli

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Moje dzisiejsze klopsy przygotowałam z dodatkiem kawałków mozzarelli.  Wyszły bardzo smaczne, a ser mozzarella rozpływał się w klopsikach. Domownicy zadowoleni, a klopsy bardzo im smakowały i prosili o dokładkę.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 600 g
jajka duże 2 szt.
natka pietruszki 0.5 pęczka
Sól morska z pieprzem Prymat w młynku 1 szczypta
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 duża łyż.
kulka mozzarelii 1 sztuka
sucha bułka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mięsne z kawałkami mozzarelli

1. Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy odciśniętą bułkę wcześniej namoczoną w wodzie, jajka i przyprawy.


2. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników.

3. Nabieramy porcję masy mięsnej, rozpłaszczamy nakładamy kawałek sera mozzarella i formujemy klops i tak do wyczerpania całej masy.

4. Każdy klops panierujemy w bułce tartej.


5. Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Podajemy do drugiego dania albo jako smaczną przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak