Klopsy mielone z serem feta, natką i koperkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Moje dzisiejsze klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i koperek, a do środka kawałek sera feta. Klopsy wyszły pyszne i szybko zostały zjedzone.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Potrzebne składniki:

  • kajzerka

    2 sztuki
  • mleko

    2 szklanki
  • mięso mielone

    600 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • koperek świeży

    3 gałązki
  • sól

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    0.5 łyżeczki
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 łyżeczka
  • ser feta

    0.5 opakowanie
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • olej rzepakowy do smażenia

    250 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę zalewamy mlekiem lub wodą i odkładamy do namoczenia.

Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki i koperek, obraną pokrojoną w kostkę cebulę oraz przyprawy.

Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników.

Rękoma nabieramy porcję masy rozpłaszczamy w dłoni lub na talerzyku, nakładamy kawałek sera feta i formujemy klops, klops panierujemy w bułce tartej i tak do wyczerpania masy.

Panierowane klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Podajemy z ziemniakami oraz ulubionymi dodatkami u mnie gotowane warzywa.

Bożena Matuszczyk
Przyprawy dodajemy do smaku. Natka pietruszki i koperek według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.07.2019 20:26
Dobre.
Bożena Matuszczyk 08.01.2019 12:14
I nam smakował.Dziękuję.;)
Babeczka35 08.01.2019 08:44
Bożenko smaczny obiadek u Ciebie :)
Bożena Matuszczyk 07.01.2019 22:21
BASILIANA to prawda że dodaje smaku.;)
Bożena Matuszczyk 07.01.2019 22:19
Elu dziękuję ;)
Basiliana 07.01.2019 21:51
Ser feta ładnie się prezentuje jako nadzienie do klopsików i na pewno dodaje im smaku.
bietka 07.01.2019 20:11
Smakowite klopsiki :)
Bożena Matuszczyk 07.01.2019 14:10
Zgadzam się z Tobą, to prawda i zawsze smakują.;)
ben-ka 07.01.2019 12:25
Mielone mają, to do siebie, że smakują ze wszystkimi dodatkami jakie do nich się doda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat