Klopsy mielone z lubczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Do dzisiejszych klopsów mielonych postanowiłam oprócz przypraw dodać posiekanego lubczyku. Klopsy wyszły bardzo smaczne a dodatek kapusty z ziemniakami wzbogacił to danie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • mięso mielone

    600 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • bułka namoczona w mleku

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    2 szczypty
  • lubczyk świeży

    1 garść
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    300 gramów
  • olej do smażenia

    0.5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone przełożyć do miski, dodać przyprawy, obraną drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek.
Dodać jajko,namoczoną w leku lecz odciśniętą bułkę a także opłukany , posiekany lubczyk.
Całość wymieszać.
Gdyby masa była zbyt luźna dodać 2 - 3 łyżki bułki tartej i ponownie wymieszać.
Formować klopsy, panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Podawać z kapustą z ziemniakami (czyli jak to mówimy ciap kapusta)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:44
dobre klopsy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat