Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone z lubczykiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Do dzisiejszych klopsów mielonych postanowiłam oprócz przypraw dodać posiekanego lubczyku. Klopsy wyszły bardzo smaczne a dodatek kapusty z ziemniakami wzbogacił to danie.

Składniki:

składniki

mięso mielone 600 gramów
cebula 1 sztuka
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
jajko 1 sztuka
ząbki czosnku 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 szczypty
lubczyk świeży 1 garść
Bułka tarta klasyczna Prymat 300 gramów
olej do smażenia 0.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone z lubczykiem

Mielone przełożyć do miski, dodać przyprawy, obraną drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek.
Dodać jajko,namoczoną w leku lecz odciśniętą bułkę a także opłukany , posiekany lubczyk.
Całość wymieszać.
Gdyby masa była zbyt luźna dodać 2 - 3 łyżki bułki tartej i ponownie wymieszać.
Formować klopsy, panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
Podawać z kapustą z ziemniakami (czyli jak to mówimy ciap kapusta)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:44
dobre klopsy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak