Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone z grzybami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Klopsy mielone to częsta potrawa w moim domu, dlatego przygotowuję je z różnymi dodatkami, a gdy sezon grzybowy w pełni, to klopsy z grzybami goszczą na moim stole. Te klopsy są bardzo proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne.

Składniki:

Składniki:

mięso mielone 500 gramów
cebula 1 sztuka
podgrzybki 300 garść
ząbki czosnku 2 ząbki
jajko 1 sztuk
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 szczypty
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 250 gramów
olej rzepakowy 0.5 litra

Porada

Wszystkie przyprawy dodajemy do smaku,według uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone z grzybami

Obraną, pokrojoną cebulę podsmażamy do zeszklenia, do cebuli dodajemy oczyszczone pokrojone grzyby i podsmażymy do miękkości.

Mięso mielone wkładamy do miski.
Dodajemy namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę, jajko, rozgniecione drobno posiekane ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku oraz przyprawę do mięsa mielonego.

Do całości dodajemy podsmażoną i ostudzoną cebulę z grzybami.
Całość zagniatamy na jednolitą masę. Gdyby masa była za luźna dodajemy bułkę tartą i ponownie mieszamy. Z masy formujemy klopsy i smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 19:39
Dobre.
gusia1000 20.07.2019 19:39
Dobre.
gusia1000 20.07.2019 19:38
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak