Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone, smażone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone, smażone

Mięso i cebulę zmielić, dodać pozostałe składniki. Wyrobić masę, uformować podłużne klopsy, obtoczyć w bułce i usmażyć na oleju. Podać wedle uznania, ja jadłem z ziemniakami dukanymi i surówką z marchwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak