Klopsy mielone ostre

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    300 gram
  • jajko

    1 szt
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • olej do smażenia

  • Grill - przyprawa klasyczna

    1 łyżeczka
  • papryczka chilli czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klopsy mielone ostre foto
Mięso mielone włożyć do miseczki, wbić jajko, dodać pokrojonego na drobno ogórka, posiekaną papryczkę chilli oraz posiekaną na drobno obraną cebulę, na koniec przyprawić wg. Uznania przyprawą do grilla ostrą i wyrobić masę.
Krok 2 - Klopsy mielone ostre foto
Z przygotowanej masy formować płaskie klopsy ( grubość wg. Własnego uznania). Obtoczyć delikatnie w bułce tartej i smażyć w rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Krok 3 - Klopsy mielone ostre foto
Przygotowane klopsy odsączyć z nadmiaru tłuszczu i ułożyć na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wazka 09.10.2012 10:04
Lubię ostre
Reda 08.10.2012 07:24
fajne
Ewa52 07.10.2012 08:23
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat