Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy jajeczne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
bułka czerstwa 1 szt.
kasza manna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy jajeczne

Kroki postępowania

1
Gotujemy na twardo 5 jaj. Studzimy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bułkę moczymy w przegotowanej wodzie, a następnie odciskamy i dodajemy do jaj. Wszystko wyrabiamy z surowym jajkiem, kaszą manną i przyprawami.
Krok 1 - Klopsy jajeczne foto
2
Z przygotowanej masy formujemy klopsy i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 2 - Klopsy jajeczne foto
3
Na patelni nagrzewamy olej, po czym kładziemy nasze klopsy i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Klopsy jajeczne foto
4
Gotowe klopsy dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Ja podaję je do obiadu z ziemniakami.
Krok 4 - Klopsy jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 31.03.2014 18:11
no nawet fajne
adelajda 31.03.2014 16:09
chętnie spróbuję !!
Sylwia26 31.03.2014 16:09
ślinka leci
w mojej kuchni 31.03.2014 16:08
przepyszne jajeczne na talerzu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak