Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsówa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ziemniaki 6 szt.
marchewka 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
ziele angielskie 5 kulek
cebula 1 szt.
śmietanka 1 szt.
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kostka rosołowa 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsówa

1. Do mięsa mielonego dodajemy: kucharka, słodką paprykę i zioła prowansalskie (ewentualnie inne wg. uznania).
2. Formujemy klopsiki i wrzucamy do zimnej wody i gotujemy
3. Jak klopsiki wypłyną dodajemy kostkę rosołową, ziemniaki (pokrojone w kostkę), marchewkę (również pokrojoną) oraz cebulę (pokrojoną w piórka)
4. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie
5. Całość zalewamy słodką śmietanka i dodajemy pokrojony koperek świeży
6. Teraz najważniejsza sztuka czyli takie operowanie octem i cukrem, aby zupa miała najbardziej odpowiadający nam smak - nie za słodki i nie za kwaśny
7. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak