klopsiki z warzywami

klopsiki z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

klopsiki

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • pieczarki

    250 g
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • olej do smażenia

panierka

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić w małą kosteczkę, obsmażyć na oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić.
Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieczarki, cebulę obraną i pokrojoną w kosteczką, posypać solą, pieprzem i wymieszać. Formować klopsy według gustu, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Anna20
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wwwiolka

03.09.2014 20:50
Bardzo fajny przepis.

Zdzisław

03.09.2014 20:40
ale dobre danie obiadowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat