Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z rzodkiewką na szpinakowej łące

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 20 dag
cebula 1 mała sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
rzodkiewka 1 pęczek
szpinak 1 pęczek
kolendra kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z rzodkiewką na szpinakowej łące

Szynkę wieprzową mielimy, cebulkę drobno siekamy. Do miseczki wrzucamy mielone mięso, posiekaną cebulkę, bułkę tartą, jajko, odrobinę soli i pieprzu. Wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy małe klopsiki i obtaczamy je kolejno w mące. Klopsiki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie studzimy. Szpinak, kolendrę oraz rzodkiewki dokładnie myjemy i odcinamy ogonki. Na talerzykach rozkładamy liście szpinaku (możemy je delikatnie posolić), następnie na szpinaku układamy naprzemiennie pokrojone w ćwiartki rzodkiewki i klopsiki wieprzowe. Na koniec kładziemy listki kolendry, która nada potrawie piękny aromat. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.05.2014 22:07
smacznie i kolorowo
mirosława4 12.05.2014 19:03
smacznie i zdrowo
IZABELA29 12.05.2014 18:55
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak