Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z pieczoną fasolką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczona fasolka 1 puszka
mielone mięso 200 g
bazylia 1 łyżeczka
cząber 0,5 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
oregano 0,5 łyżeczki
szałwia 0,5 łyżeczki
tymianek 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
bulion drobiowy 100 ml
ulubiony makaron 200 g
białko 1 sztuka
białko gotowane 1 sztuka
oliwa 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z pieczoną fasolką

1. Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, starte białko z jajka na twardo oraz płynne białko. Całość wyrabiamy na gładką masę, następnie formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzewamy dużą ilość oliwy i smażmy klopsiki przez 5 - 7 minut.
2. Podsmażone klopsiki przekładamy do garnka, zalewamy wrzącym bulionem i dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. W międzyczasie gotujemy makaron.
3. Po 10 minutach dodajemy fasolkę z sosem pomidorowym. Całość dusimy jeszcze przez 5 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Do przygotowania tego dania zamiast fasolki z puszki można użyć fasolki z tego przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/253788/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

uqash24 31.10.2012 18:02
widać że pyszne :)
Wacław 25.10.2012 19:36
bardzo apetyczne,dla mnie nowość
Magula 22.10.2012 11:50
pyszne
Barbara/zuza22_85 22.10.2012 11:25
smaczne
Konczi 22.10.2012 10:25
bardzo fajne połączenie
Simeo 22.10.2012 10:18
super
gosia561 22.10.2012 10:12
smakowite danie
sara1 22.10.2012 10:05
apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak