Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z papryką w sosie pieczeniowo-kremowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 1 sztuka
sos pieczeniowy 1 sztuka
ziemniaki 500 g
koperek
woda
śmietanka 12-procentowa

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z papryką w sosie pieczeniowo-kremowym

Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i dodać je do mięsa. Następnie wbić jajko, dodać sól, pieprz, bułkę tartą i granulowany czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać najlepiej rękami. Z mięsnej masy uformować małe klopsiki - większe kuleczki. Sos przygotować wg. przepisu na opakowaniu - wymieszać z wodą i śmietanką, zagotować. Do sosu dodać klopsiki i dusić je w nim przez ok 20 minut. W tym czasie ugotować ziemniaki. Na talerze bądź do miseczek nałożyć ziemniaki a na nie klopsiki z sosem, udekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 05.06.2013 21:05
mięso mielone wszystko jedno jakie ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak