Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki z łopatki wieprzowej w sosie koperkowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,7 dkg
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana
koperek świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki z łopatki wieprzowej w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Bułkę moczymy.Łopatkę mielimy, dodajemy dobrze odciśniętą bułkę, jajko, przyprawiamy solą i pieprzem-wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki
Krok 1 - klopsiki z łopatki wieprzowej w sosie koperkowym foto
2
1 litr wody zagotowujemy, dodajemy łyżkę kucharka, na wrzątek wkładamy pulpeciki i gotujemy na wolnym ogniu około 15-20 minut
Krok 2 - klopsiki z łopatki wieprzowej w sosie koperkowym foto
3
sos zagęszczamy mąką, dodajemy dość dużo śmietany i posiekany koper, doprawiamy do smaku, chwilę czekamy do złapania aromatu. Podajemy z ziemniakami pure
Krok 3 - klopsiki z łopatki wieprzowej w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 19.03.2013 13:55
bardzo lubię :-)
MAR3STA 09.12.2012 18:37
uwielbiam takie klopsiki
Ewa6274879 05.11.2012 21:07
z pewnością by mi posmakowały :)
emeslive 04.11.2012 21:38
Smakowite, podoba mi się ten przepis!
owca441 04.11.2012 19:39
lubie koperek w potrawach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak