Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki z jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 8 szt.
cebula 1 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl.
masło klarowane 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki z jajek

Jajka ugotować na twardo , obrać i drobno posiekać . Pietruszkę opłukać , osuszyć i posiekać . Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na maśle klarowanym po czym dodać do posiekanych jajek , wrzucić natkę pietruszki , gałkę muszkatołową , sól i pieprz do smaku , bułkę tartą oraz wbić surowe jajko całość wyrobić tak aby powstała jednolita masa jak na mielone . Z powstałej masy formować kotleciki obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej , smażyć na rumiano z każdej strony .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.02.2016 13:37
na pewno są pyszne
Bernadeta1 19.02.2016 19:53
bardzo takie lubię
tobi1989 19.02.2016 15:41
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak